10.2.2014

Ikea Hektar


Olin kirjoittanut isomman postauksen valosta ja valaisimista mutta enpäs julkaisekaan sitä koska minulla on kuvia vain uusimmasta valonlähteestä. Olen itsekin hieman hämmentynyt kun meillä on nykyisin jalkalamppua, pöytälamppua ja kattolamppua ja viimeisimpänä nipsulamppua ...ja minähän siis en aiemmin yhtään pitänyt irtovalaisimista.

Viimeisin lamppu oli itseasiassa hankittava sillä ostimme uuden telkkarin. Nyt kun meillä on uusi telkkari, voin viimein istua K tuolissa(ni) koska näen täältä telkkarin sen isommasta koosta johtuen. Koska olen sittemmin siirtynyt asumaan K tuoliin, olen raahannut myös kutimeni mukanani uuteen asemaani, jonka vieressä ei ole valoa. Eli tarvitsimme uuden lampun.


Tietenkin suuntasimme ensin Ikeaan, tuonne kaiken-hetitäsänyt-tarvittavan-tavaran-mekkaan ja oletin että siellä on myös nipsuvalaisimia. Ja olihan siellä; muutama vääränlainen, muutama ruma ja sitten Hektar. Jonka olin mielessäni asettanu sekä ensimmäiseen että jälkimmäiseen ryhmään kunnes mieheni sanoi että tähän saa myös nipsun ja lampun edullisesta hinnasta johtuen sen mukaan otimme. Kotona ihastuinkin lamppuun täysin. Vaikka alunperin olin ajatellut valkoista lamppua niin olenkin vallan tyytyväinen tumman lampun ulkonäköön sekä väriin. Lampussa on hieman sellaista "studiohenkeä" mistä pidän ja istuu kivasti K tuoliin ja ympäröivään fiilikseen. Ja valoteho riittää mainiosti neulomiseen. Olkkarin valojen kaukosäätimessä oli vielä yksi paikka vapaana joten kaikki irtovalot saa samasta säätimestä päälle ja pois. Lampun johto menee kätevästi yläkerran lehmäntaljan alta pistorasiaan joten on lähes täysin poissa silmistä.


Pakko samalla hieman ihmetellä Ikean markkinointia viime aikoina. Monessa blogissa on esitelty Bråkig -sarjan uutuuksista kuten myös meidän tyynyliinoja aiemmin vilauttelin. Itse törmäsin sarjaan sattumalta viime kuun lopussa Vantaan Ikeassa ja nappasin kiireessä mukaan tyynyliinat, tarjottimen ja pari laatikkoa, ajatuksella että tulen myöhemmin hakemaan lisää laatikoita kun vähän kartoitan tarpeita. No nuo tuotteethan olikin Limited Edition mallistoa, jonka piti ilmeisesti olla helmikuun tuote (uutiskirkeen mukaan) mutta joka kuitenkin ainakin laatikoiden osalta myytiin loppuun useammassa Ikeassa jo tammikuun lopulla. Woot? Kysyin itse Espoon Ikeasta pari päivää myöhemmin (edelleen tammikuu) että onko laatikoita tulossa lisää ja vastaus oli ei, Limited Edition nääs. No juu juu mutta hieman nostelen kulmia että helmikuussa lähetellään asiakkaille uutiskirje jossa toivotellaan tervetulleeksi iloiseen ostospäivään ostamaan loppuunmyytyjä tuotteita. Nyppii ja nyppii valitettavasti varmasti niitä vielä enemmän, jotka jäivät kokonaan ilman ja ovat ehkä tehneet pitkäkin matkan esimerkiksi laatikoiden perässä. Ikea aikoo kuulema lisätä tälläisiä Limited Edition mallistoja, toivottavasti ottavat tästä opikseen. Mur.

PS. Dermosil lähetti juuri uutiskirjeen ja heille on tulossa maaliskuussa uusi tuotesarja Living joka sisältää kodin tuotteita ja tarvikkeita. Näyttää herkulta, maltan tuskin odottaa!

18 kommenttia:

  1. Todellakin mur Ikealle, jos näin on päässyt käymään! Mutta tosi hieno lamppu, tykkään todella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka :) Tosiaan tästä ikean "tempauksesta" on moni pahottanut mielensä, harmillista.

      Poista
  2. Samasta asiasta kävin hieman Tampereen ikeassa kiukttelemassa. Ne laatikot oli yhtä väriä lukuunottamatta myyty loppuun jo tammikuussa. Ennen kuin ne piti edes olla myynnissä. Aika ihme toimintaa. Mur täältäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi että ette saaneet laatikoita! Todella tökeröä toimintaa Ikealta mielestäni.

      Poista
  3. Mur täältä myös. Ellen sattumalta olisi käynyt Ikeassa tammikuun viimeisellä viikolla, olisi ne parikin laatikkoa jäänyt saamatta. Ostin tosiaan vain pari ajatuksella että haen sitten helmikuussa lisää... jepjep :( Mutta tuo valaisin on kyllä hieno!

    Ja kas juurikin olen Dermoshopissa ostoksilla kun bongasin heillä jonkun uuden huonetuoksun.. pakko testata! Mulla siis monen vuoden positiiviset kokemukset Dermosilista - työporukalla ollaan tilattu. Olen koukussa saksanpähkinäkäsivoiteeseen ja -pesuaineeseen sekä siihen E-puhdistusvaahtoon. Ja ties mihin muuhun :) Hinta-laatusuhde kohdillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä jäi meiltäkin saamatta laatikot, seuraavan kerran pitänee ostaa kaikki ja vähän päälle varmuuden vuoksi.. Saitko jo tuoksun, kiinnostaisi kovin sen tuoksu että millainen on?

      Poista
  4. Ihana Hektar! Itse hankin jokin aika sitten samaiset lamput makuuhuoneeseemme:)! Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tulla kurkistamaan lamppuja jos kuvia niistä löytyy :)

      Poista
  5. Kaunis lamppuhankinta! Kävin tänään nopeasti ikealla ja ajattelin samalla, että nytpä näen tämän Bråkig-sarjan, jota on mielestäni markkinoitu ihanasti. Odotin että koko sarja on yhdessä paikassa, mutta tuotteet olivat ympäriinsä. Moni tuote jäi varmaan näkemättä ja niitä ihania jakkaroita, oliko niitä jossain...? Tyynyliinoja kyllä hypistelin, vielä en ostanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelin minäkin. Vantaan Ikean yläkertaan oli tehty pieni alue missä oli (kai) kaikki tuotteet esillä. Ja sen jälkeen niitä pitikin etsiskellä ympäri Ikeaa. En yhtään käsitä tätä toimintatapaa miten koko Limited Edition sarja on nyt toteutettu. Mahdollisimman vaikeasti asiakkaalle kenties...

      Poista
  6. Tuo on ihan Ikean normitoimintaa. Kuvastojenkin tuotteet tulevat myyntiin ripotellen pitkin kesää ja kuvaston ilmestyessä osa tuotteista voi olla jo loppuunmyty. Täydennyseriä tulee sitten kun tulee ja jos tulee. Olin joskus muinoin tuolla kesä töissä ja meno oli aika erikoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista kuulla Anna. Toivotaan että toiminta muuttuisi, minut ainakin saavat karkoitettua tälläisellä "asiakaspalvelulla":

      Poista
  7. Sinut on haastettu ihanuus <3

    http://www.coconutwhite.com/2014/02/haaste-paivan-asu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk! Ja kiitos, yritän saada jotain aikaan :D

      Poista
  8. Joo tuo on ärsyttävää kun tavarat on loppu ennen kuin kampanja oikeesti edes alkaa! Mutta lamppu on kyllä ihana:) Meillä on Ikeasta jalkavalaisin, mikä on hiukan saman mallinen, tykkään kovasti. Joo ja muteen perus mösä on teon alla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava kuulla Kati että puikot käyvät! Ja on ärsyttävää... mur, todella.

      Poista
  9. Kaunis lamppu, tykkään ! Mukavaa ystävänpäivää!!!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥