7.11.2009

Topataan tyttöä.



Jos olet jo lukenut tarpeeksi topista, ohitä tämä. Täällä ei ole mitään uutta, kaikki on jo nähty. Se johtuu siitä että kaikki toppamme on hamstrattu kevään ja kesän aikana ja lähes kaikki ne on nähty jo muissa blogeissa. Mutta nyt tuli lunta.. joten ajattelin hoitaa tämän pois alta ;) ..kauden kunnolla alkaessa näemme sitten mitä käytämme ja millaisia kokemuksia niistä tulee.





Meillä ei ole ikinä ollut näin paljon toppia talvella. Aikaisemmin on ehkä ollut vähemmän valikoimaa, olen ostanut topat vasta syksytalvella... ja lapsen kasvu on ollut jollain tavalla ennakoitavissa. Nyt on toisin. Meillä on joka vaatetta kahdessa koossa, 98 ja 104sentisenä, sillä tytön kasvuvauhti on aivan älytön. Olen nyt 2 vuotta kunnellut miten hän hoikistuu kun käy liikkumaan, miten hänen kasvunsa pikkuhiljaa hiljenee. No odottelen edelleen. Tyttö on nyt 2,5vuotias, noin 100 senttinen (ellei yli) ja painaa 18 kiloa. Tämä on tuottanut hieman päänvaivaa, sillä en tahdo uskoa sitä todeksi ja kuten sanoin, olen yrittänyt ennakoida vaatehankintoja... ja nyt sitten niitä on paikkailtu. Yhtään vaatetta en ole hänelle vielä koittanut,voin ainoastaan toivoa että suurin osa 98 sentisistä mahtuu ja voimme säästää 104 senttisiä seuraavalle talvelle.








 


Haalareita on 3: Cupcake 98cm,  Molo Kids 104cm sekä Kammakarlo 104cm. Luulen ettei tuo cc tytölle mahdu, ainakin samankokoiset sisävaatteet ovat todella nafteja. Alunperin ostinkin tuon Molon haalarin ja cc ja Kammakarlo ovat tuleet meille enemmän sattuman kautta. Eiköhän me tästä osa pidetä ja osa jätetä suosiolla pitämättä, koko määrää miten käy. Mistään merkistä ei ole kokemusta aiemmin joten käyttötestiä käyttötestiä ;)


Ruskea pallotakki on Gymbolta, siinä on irroitettava fleecevuori joten käy myös ohuemmasta kevättakista. Takin kanssa on Reiman haalarimallin toppahousut (Takki 104cm, housut 98cm). Name It:n ruskean hiippatopan (98cm) ostin kirpparilta, en tarpeeseen vaan ihan impulssiostoksena, Henkalta hain vaaleanpunaiset topat kokoa 104, sillä aloin epäillä Reiman housujen mahtuvuutta. Viime vuodelta oli hyvät kokemukset Henkan toppahousuista pojalla.

Tässä näitä nyt on, ulkona sataa vettä että tuskin vielä puetaan mutta kai se lumikin joskus tulee...
...tuleehan?

13 kommenttia:

  1. Nyt toppa-asuista viis, mutta mitä ihmettä on nuo banaaniputkilot tuossa ylimmässä kuvassa? Joku ihanuus mitä te kaupnkilaiset pihtaatte meiltä maalaisilta? Mistä mä olen jäänyt paitsi?

    VastaaPoista
  2. Loistavaa! Juuri tätä hainkin :D

    Etsin KOKO kesän noita banaanisäilytysjärjestelmähässäköitä. Olin nähnyt kuvan erässä lehdessä. Meillä on siis liki ain banaania mukana välipalaksi mutta nehän menevät ihan muussiksi laukussa ja haisevat. No en löytänyt kuin niitä perusmalleja jotka vaativat tietynmallisen banaanin. Niin sekaisin en kuitenkaan ole että kotelon kanssa Prismassa banaaneja valkkailen joten en ostanut kotelon koteloa vaan kuletettiin laukussa niitä muussibanaaneja koko kesä.

    No tuossa muuatama viikko sitten vahingossa omalla koti Sokoksella sattui silmiin juuri nuo kotelot, joita olin etsinyt :D Noihin siis menee bansku kuin bansku, ja pysyy ehjänä ;) Suosittelen ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanat nuo banskukotelot. Harmi, että meillä kumpikaan lapsista ei ole suurkuluttaja (toiselta kielletään ja toinen ei ole vielä tottunut makuun jokusen vuoden kieltojen jälkeen).
    Ihania toppia!
    Itse en osannut ostaa esikoiselle (en osaa vieläkään) vaatteita ennakoiden. Hän menee tasaisesti +4 käyrällä pituudessa (nyt 6v. käyttää 10v. vaatteita ja Gantilta en uskaltanut ostaa L kokoa kun siitä ollaan juuri kasvamassa ulos). Pyrimme rohkaisemaan häntä olemaan oma pitkä itsensä.
    Lastenhuoneen uuden ilmeen loihtimiseen tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. :D Hauskat banskukotelot, vois ostaa meillekin kun niitä(kin) rohmutaan.

    Voi miten kauniita toppia!
    Etenkin tuosta Cupcake haalarista tykkään, siinä on sitä jujua. ;)

    VastaaPoista
  5. Voi kun nättiä vaaleanpunaista! Muistan tuon teidän Cupcaken haalarin jostain viime keväältä, kun pikkuneiti sitä kokeili - ja haalari oli aivan valtava. Niin ne vaan kasvaa!

    On muuten hauskaa ostella vaatteita näillä omilla käyrillään kasvaville lapsille. Meillä esikoinen (3v 4kk n.100cm) on kasvanut tasaisesti ja melko jämptisti keskikäyrän tuntumassa. Pikkusisko taas oli puolivuotiaana yhtä pitkä kuin isosiskonsa yksivuotiaana. Kiva olis ostaa talvivaateet alesta, mutta varsinkin pienemmän kanssa oon ihan ulalla koosta.

    Kokeiles jo nyt niitä, niin saadaan raporttia edes kokoasioista :)!

    VastaaPoista
  6. Onpa ihanan vaaleanpunaista! Noista himoitsen meille CC:n pukua ja tuota Moloa, MUTTA ei tosiaan voisi käyttää meillä, kun sää on kuitenkin niin tätä: kuraa ja loskaa! Eli: miten pidät hyvänä nuo puvut vai onko teillä kurakeleille jotain muuta?

    Meillä on kanssa samaa pituuskasvua havaittu tytöllä ja talvivaatteet ihan suosiolla kakki kokoa 104. Ei, en uskalla ostaa ennakkoon - mikä on ihan nyvä, koska sitten ehtisin vaihtaa ne vaatteet muutamaan otteeseen...

    VastaaPoista
  7. Nätiltä näyttää kertakaikkiaan. Mitkähän mahtaa olla nuo ylimmän kuvan vaaleanpunaiset kengät?Herkullisen väriset. Oletko itse kutonut nuo villahousut Padmelle?

    VastaaPoista
  8. Noi villahousut on niin kauniit, pitäisi löytyy ohje ja ruveta hommiin!!!

    Haalareistakin kaikki kelpaisivat meille ja kun tuo meidän 1,5 kasvaa siellä +2 käyrällä niin olisivat varmasti meille passeleita ensi syksynä, vink vink :)

    VastaaPoista
  9. Heippa,

    Vertillä on harmaana toi Kammakarlo 4Y, ja vastaa mielestäni aika tarkkaan kokoa 98 cm. Eli toivotaan, että mahtuu teidän tytölle (Vertti tuskin vielä on satasenttinen ja puku on just passeli; hihat tosin turhan pitkät).

    Ja meillä oli jo päiväkodissa toppapuku käytössä tällä viikolla; eipähän tarvitse laitella välikerroksia! Ja yhden päivän lumi oli ihan huippujuttu, tulisipa pian lisää. Toivoo ainakin Vertti 2v.

    Terkuin
    Vertin äiti

    VastaaPoista
  10. Tuatara, kiitos tsempeistä, nyt näyttää huone aika lohduttomalta :D Onko teillä joku tietty syy miksi banaani on kielletty? (ei ole pakko vastata jos et halua). Tyttö on ilmeisesti +2 käyrällä (vaan) mutta on pompannut sinne 1,5-käyrältä eli en nyt sitten tiedä minkä käyrän valitsee ...se tässä hieman hankaloittaa. Ja onhan se hassua ostaa tuon ikäiselle -vuotiaan vaatteita. No saa olla mitä on, äiti kyllä sopeutuu ;)

    Mia, suositelen lämpimästi että hankit kotelot jos tarpeeseen tulevat ;) CC:ssa todellakin on sitä jotain, toivottavasti ei liian pientä kokoa.

    Marika, no sepä just, elsta itsekin pyrin ostamaan mutta mutta... poikakin on ollut pitkä ikäisekseen mutta hän oli jotenkin annakoitavissa... tyttö on pituuden lisäksi aika tanakka joten se "kutistaa" niitä vaatekokoja entisestään...
    Kokeillään kun lapsi haluaa ;)

    shaoli, kyllä on mielessä teidän tyttö.. joka on vielä himpun isompi kuin meidän tyttö :) Ei ole kurakeleille muuta, T2H:n kurapuku löytyy joten sitä sitten. Tiedän että v. pun täällä etelässä on konstikas valinta mutta jos nyt keran tuhotaan pari pukua, ens talvena ostetaan sitten mustaa ja harmaata ;)

    Sini, kengät on Timberlandin perusnilkkurit ja väri on tosiaan sellainen himan marjapuuromainen. Meillä oli vaaleanpunaiset mutta ne eivät mahtuneetkaan eli menevät huutikseen. Nuo tilasin Ebaysta tilalle. Ja housut olen kyllä tehnyt itse niinkuin paidankin :)

    -Anni-, katsasta Ullan villapöpien ohje ja muokkaa nistä ;)
    Hmm, haalareista on jo varattu Tiksun ruskea vk ja tuo CC...kuulemma joudun mustalle listalle jos myyn jollekin muulle:) Muuta ovat toistaiseksi vapaata riistaa :D

    Moi J. Kuulinkin että teillekin Kammakarlo on... otin tuon koon koska ei ollut "siellä" isompaa jäljellä -saas nähdä. Kai näistä joku mahtuu :D
    Meillä on olluttoppatakki vasta muutaman kerranpäällä, aika hikoilevaa sorttia tuo likka joten toistaiseksi mennään kevyemmällä :) Tota tuo kerroksien vähyys, siihen itsekin pyrin koska niin pääsee vähemmällä :D

    Hauskaa isäinpäivää kaikille, me lähdetään nyt käväsemään mökillä!

    VastaaPoista
  11. Ihanaa vaaleanpunaista. Noissa huutisläjissäkin näkyi jotain mielenkiintoista;) Tuo Cupcaken haalari on ihana, mutta en uskaltanut ostaa, kun nuo viime talviset näyttivät niin leveiltä... Meillä tyttö 2 v 2kk kasvaa pituutensa puolesta keskikäyrällä eli on varmaan n. 90 cm nyt , mutta paino on edelleen ala käyrien alapuolella (alle 12 kiloa) Alusvaatteissa meillä menee keveästi vielä koko 74;) Lahkeissa tarvitaan sitten jo kokoa 92.

    VastaaPoista
  12. Hiukan perverssit noi banskukotelot;) Mutta pitää käydä hakemassa, meillä on jäänyt banaanit pois eväistä just siksi, kun ei tykätä muussaantuneista.

    Hei, sun on PAKKO laittaa noiden housujen ohje, ne on ihan megasuloiset, kuten tyttökin. Meilläkin on plussakäyrällä paineleva jouluna 2,5 vuotias, joten nää sun bloggaukset sopii meille.

    Kiitos ihanasta blogista, kuvat on kauniita ja tekstit mietittyjä. Meille on tulossa perheenlisäystä ja lisätilaa suunnitellaan, joten muutospostaukset on myös mieleen.

    VastaaPoista
  13. Sanna, voi kiitos!
    En edes kehtaa sanoa miksikä mun äöiti noita koteloita sanoi :D

    Villahousuista on enemmän täällä:
    http://a-nanan.blogspot.com/2009/05/tehtiin-laten-kanssa-diili-etta-saadaan.html
    Googlella Ullan Villapöpät ja niistä olen nuo muutellut, varsinaista ohjetta ei ole. Lisäsin peppuun kerroksia ja jatkoin lahkeet pitkäksi ja lisäsin 4s jolloin sain hieman enemmän leveyttä.
    Laitan kyllä varmasti lastenhuoneesta kuvia kun se etenee -edes vähän :D

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥